KRISTIANSAND: Medietilsynet kontrollerte i november i fjor åtte lokal-tv-konsesjonærer, blant annet TVA i Aust-Agder. Tilsynet skulle avdekke mulige brudd på reklame— og sponsereglene.

- Identifiserte sponsorer

Seks av disse stasjonene, blant annet TVA, har nå fått advarsel fra Medietilsynet for å ha identifisert sponsorer i strid med regelverket.

Kringkastingsloven krever et klart skille mellom sponsing og reklame, og sponsorpresentasjonene skal utformes nøytralt. Det er ikke tillatt å gi tilleggsinformasjon om sponsorer gjennom bruk av slagord, utsagn, bilder, lyd eller lignende som kan knyttes til sponsorer eller sponsorers virksomhet.

Dette gjelder selv om slike elementer er en del av sponsors varemerke eller logo. Det er disse reglene tilsynet mener TVA har brutt.

Gebyr ved gjentakelse

– Vi fant det i denne omgang mest naturlig å reagere med advarsel i de foreliggende saker. Ved lignende overtredelser av kringkastingsreglene kan det imidlertid også påregnes gebyr, særlig ved gjentagelsestilfeller, skriver Medietilsynet på sin nettside.

I tillegg til TVA fikk TV Haugaland, TV Nord, TV Sunnmøre og TV Innlandet TV Vestfold advarsel.