KRISTIANSAND: Dyreparkens gjester kan ikke ta hundene med inn i parken, av hensyn til smittefaren for parkens egne dyr. I årevis har derfor hundeeiere blitt bedt om å plassert hundene sine i hundegårdene ved Dyreparkens fritidsinngang.

Alternativet til hundeburene er enten en svært varm bil, eller at hundeeierne dropper Dyrepark-besøket. Trofast kommer uansett ikke inn i parken.

VG skriver i dag om det som dyrevenner mener er kritikkverdige forhold.

— Jeg har vært borte i såkalt hundeparkering, men dette er enda verre. Her er det mindre plass og det ser jo ut som om hunden skal sitte der hele dagen, sier informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge, Odd Harald Eidsmo, til VG Nett .

Mattilsynet på uanmeldt kontroll

Veterinær i Matilsynet Robert Ilievski avviser derimot at det dreier seg om kritikkverdige forhold.

— Hundene har det bra her, sier Ilievski til fvntv, og utdyper:

— Utfra det vi ser, synes jeg det ser ganske bra ut. Alle hunder har både mat og vann, og de ser rolige ut, sier Ilievski, som mottok en bekymringsmelding om at hundene sitter i bur utenfor Dyreparken tirsdag.

GODKJENT: Hundene har det fint, konkluderer Mattilsynets Robert Ilievski (t.h.) Markedssjef i Dyreparken, Roger Lian er fornøyd. — Vi betrakter at det er mye bedre at hunder plasseres her, enn at de blir stengt inne i bilen på parkeringsplassen, sier veterinæren.

Sjekk hundene

Ilievski sier likevel at de som plasserer hundene i burene må ta ansvar ut over dagen i sommervarmen.

— Eierne må komme å sjekke med jevne mellomrom, sier Ilievski, som lover at de vil følge med videre.