LYNGDAL: – Jeg opplevde det som en massiv motstand. Politikerne er skeptiske til å etablere et så stort asylmottak på et lite sted som Kvås er, sier fungerende ordfører, Sigmund Abusland (Frp).

Hero Norge, som skal etablere mottaket, har tidligere uttalt at de ikke vil etablere seg om politikerne er negative. Selskapets leder, Ahmed Bosgil, skal i møte med politikerne i Lyngdal fredag. Her vil det etter all sannsynlighet bli bestemt om det kommer et nytt asylmottak eller ei.

– For at vi skal lykkes med et asylmottak på Kvås, er vi avhengig av et godt samarbeid med Lyngdal kommune, sier Ahmed Bosgil til Farsunds Avis.

Ordføreren i Lyngdal mener kommunen heller må fokusere på at ta i mot de 30 asylantene som kommer til kommunen i løpet av de neste to ukene.

Den politiske ledergruppen har ingen beslutningsmyndighet, men de stilte i følge rådmann, Evy Anni Evensen, seg bak brevet som den fungerende ordføreren sendte til Arbeids— og inkluderingsdepartementet tidligere i sommer.

Her uttrykte ordføreren, med velsignelse fra formannskapet, seg skeptisk til om kvaliteten ville bli god nok på et mottak med så mange asylanter på et lite sted som Kvås.

Lyngdal kommune har fra før av 200 asylanter boende i kommunen.

– Asylsøkere er mennesker som kan berike og mangfoldiggjøre Kvås-samfunnet. I tillegg blir det 12-13 arbeidsplasser, og den lokale nærbutikken vil få økt omsetning, sier Bosgil.

Et eventuelt nytt asylmottak vil bli etablert i lokalene til Kvås videregående skole som ble nedlagt før sommeren