KRISTIANSAND: Agder lagmannsrett besluttet denne uken å følge tingrettens fengslingskjennelse mot mannen som ble pågrepet og siktet etter bombetrusselen mot Elkem Solar sist uke.

I forhørsretten sist lørdag ble den amerikanske 45-åringen varetektsfengslet i fire uker, og han sitter nå bak fengselsmurene i Stavanger.

— Vi har fått kjennelsen som viser at anken ikke ble tatt til følge. Det viktigste er at det største punktet i siktelsen, om industrispionasje, ikke ble sannsynliggjort av lagmannsretten. Likevel mener de det er grunnlag for å holde på punkt to og tre [for henholdsvis å ha slått sin kone og bombetrusselen, red. anm.], sier advokat Per Danielsen i Advokatfirmaet Danielsen & Co, til fvn.no.

Til tross for avslag i lagmannsretten gir advokaten ikke opp videre behandling av saken.

— Vi vil anke saken til Høyesterett. Først skal vi sende anke og så vil den bli behandlet, men det går rimelig raskt i fengslingssaker. At punktet med industrispionasje er borte er gledelig. Siktelsen begynte med det punktet og senere kom det inn flere punkt, sier Danielsen.

Da 45-åringen ble fengslet var han siktet for å ha brutt besøksforbudet ved å kontakte sin kone, vold mot kona, industrispionasje og trusler mot Elkem Solar. Politiet har nå frafalt siktelsen for industrispionasje.

Politiadvokat Morten Bolager Formo ved Agder politidistrikt hadde ikke fått kopi av kjennelsen torsdag, og kunne dermed ikke kommentere innholdet i kjennelsen.