KRISTIANSAND: — Situasjonen forandrer seg hele tiden, men to til tre tusen er nok uten strøm, opplyser informasjonssjef i Agder Energi, Realf ottesen til fvn.no klokken 09.45. Han forsøkte i morgentimene å få fatt i et helikopter for å få fortgang på sakene.

— Det er raskere enn å sende inn mannskap til fots i skogen for å feilsøke. Da finner vi feilene fortere, og får løst problemet kjappere, sier Ottesen til fvn.no.

Men feilsøking med helikopter lot seg ikke gjennomføre på grunn av værforholdene.

Kraftig vind årsak til strømbrudd Tidligere på dagen var flere hundre husstander i Aust-Agder og Vest-Agder uten strøm. I løpet av en snau time har dette tallet økt kraftig.

Den kraftige vinden er årsaken til strømbruddet som nå har rammet flere steder og husstander på Sørlandet.

— Årsaken er trær som faller over linjene, sier Ottesen.

Jobber med saken Han opplyser om at feilsøk og retting pågår kontinuerlig for de som er rammet av strømbrudd, men at et helikopter forhåpentligvis vil lette arbeidet og få fortgang på å få strømmen tilbake.

Husstandene som er rammet av strømbrudd ligger ifølge Ottesen spredt over hele fjøla i Vest og Aust Agder.

— Det er ganske spredt. Husstander på Valle, Lindesnes, Mosby, Tvedestrand, Åmli, ja, langs hele fjøla er det meldt inn strømbrudd, sier Ottesen til fvn.no.

I tillegg har har mange personer ringt inn og meldt fra om trær som har falt over linjer og strømledninger uten at strømmen har gått på stedet.

- Bør ha strømmen tilbake i løpet av dagen Informasjonssjefen opplyser om at det forløpig kommer inn nye feilmeldinger hele tiden, og at det derfor er vanskelig å fastslå når strømmen vil være tilbake for de fleste.

-Værvarselet sier at stormen vil løye nå i løpet av kort tid, så da håper jeg å kunne sende ut alt det jeg har av mannskap. I løpet av dagen bør de fleste ha fått strømmen tilbake, men det avhenger litt av de lokale forhold, sier Ottesen.

Har vært uten strøm siden søndag morgen

Arild Gulbrandsen i Froland har vært uten strøm siden morgentimene. Han håper strømmen snart kommer tilbake.

  • Det verste med ikke å ha strøm er jo blant annet mangel på varme, sier Gulbrandsen til fvn.no

Han kan notere 19,6 varmegrader inne i stuen sin. Ikke direkte kaldt, men heller ikke det man kan kalle behagelig romtemperatur.

— Man blir også noe hemmet uten lys, og batteriet på pc'en varer jo heller ikke så lenge. Drøyer det for lenge med å få tilbake strømmen, så går det jo utover maten, sier han.

Nådde sitt høyedepunkt i natt Det har blåst opptil orkanstyrke langs Vestlandet i natt. store deler av Vestlandet slet med vindkast opp i mot 140 km/t i natt. Stormen langs kysten i Vest Agder nådde sitt høydepunkt i natt, og vinden vil avta i løpet av de neste par timene, melder meteorologisk institutt.

Dagens værvarsel Langs kysten i Vest Agder vil det utover ettermiddagen i dag bli minkende til stiv kuling. Noen regnbyger i vest, samt snø i høyden. For øvrig meldes det lettere vær og en del sol.

I indre strøk på Vest Agder blir det meldt om vestlig kuling. Utover ettermiddagen noe minkende. Noen regnbyger i vest, snø i høyden. For øvrig lettere vær og en del sol.