LILLESAND: — Vi er i dialog med Ikea og Bauhaus. Begge er positive. Vi ønsker å etablere et nytt senter for plasskrevende handelsbedrifter, kontorer og annen virksomhet. Vi må tilby noe annet enn Sørlandsparken, sier Jan Atle Dolsvaag, som er eiendomsutvikler i O.T.Tønnevold.

Tønnevold har inngått en opsjonsavtale med fire grunneiere for i overkant av 1000 dekar areal syd og nord for den nye motorveien forbi Kjerlingland. Dolsvaag og Tønnevold har tidligere lansert planer om fengsel nord for nye E 18 på Kjerlingland. Uten særlig hell. Nå lanserer Tønnevold planer for bygging av et større handelssenter litt lenger syd, mellom dagens E 18 og nye E 18. Utbyggingsområdet strekker seg på begge sider av veien fra det nye Brønningsmyr-krysset til dagens E 18 på Kjerlingland.

Dialog

— Planene for det nye området er interessante. Det ligger nær Kristiansand. Dette blir enda mer interessant om det kommer andre større handelsaktører. Vi vil til Sørlandet og har dialog med Tønnevold, sier administrerende direktør Kay Evensen i Bauhaus Norge.

Byggevarekjeden Bauhaus har behov for 50 dekar og snuser også på det nye utbyggingsområdet Sørlandsparken Øst.

Veiservice I tillegg til byggevarehus og tilhørende handelsbedrifter ser også Dolsvaag for seg veiserviceanlegg med bensinstasjon og kontorbygg.

Han har også et luftig forslag om at et sammenslått Agder bør bygge nytt fylkeshus på Kjerlingland, som et forlik mellom Arendal og Kristiansand.

O.T.Tønnevold har nå bestilt en handelsanalyse for å se hvordan et nytt handelssenter på Kjerlingland vil påvirke handelen på Sørlandet.

— Jeg tror dette blir positivt for regionen. Kjerlingland ligger bare åtte minutter fra Sørlandsparken, sier Dolsvaag.

Kamp

Sørlandsparken Øst skal bygge ut 660 dekar. Også dette i Lillesand kommune.

— Jeg ser ikke bort fra at vi vil kjempe om de samme aktørene. Også vi ønsker Ikea, sier Tom Bredesen i Sørlandsparken Øst.

Rambøll Norge planlegger det nye senteret for Tønnevold. Nå utarbeides det en skisse, der både Bauhaus og Ikea er på plass.

Ikeas kommunikasjonsrådgiver Christen Røhnebæk kan ikke bekrefte kontakt med utbygger på Kjerlingland, men sier at Sørlandet er interessant for Ikea på lengre sikt.