VEST-AGDER: Fire døde sauer og lam og et skadet lam på Handeland i Lyngdal har ført til at Fylkesmannen i Aust— og Vest-Agder nå har gitt skadefellingstillatelse på én ulv i Vest-Agder.

Tillatelsen gjelder for alle kommunene i fylket, utenom Kristiansand, Vennesla, Søgne og Songdalen, frem til 16. september.

Nær hus

Statens Naturoppsyn (SNO) har undersøkt dyrene, som ble funnet drept på et inngjerdet jorde nær innhusene på Handeland natt til torsdag. Rovviltansvarlig Jon-Erling Skåtan i SNO sier at to sauer og to lam ble drept med stor kraft.

Nå har Fylkesmannen gitt fellingstillatelse på én ulv frem til16. september. Foto: Arkivfoto

— Vi antar at det er ulv på grunn av måten skadene er skjedd på. De har blitt drept med få, men kraftige bitt, sier Skåtan.

Store kjøttskader

Lammet som ble påført skader ble sydd av veterinær på stedet, og klarer seg fint. Rovviltkontakt Audun Rossevatn gjorde dokumentasjonsarbeidet på jordet etter at sauene ble funnet.

— De er påført nesebitt, og bitt over rygg, hals og nakke. De har rimelig store kjøttskader i låret og bogen, noe som er nokså klassisk ulv, sier Rossevatn.

- Sporet litt for gammelt

Leder av det interkommunale skadefellingslaget, Kjell Magne Larsen, sier at jaktlaget ikke kommer til å søke etter ulven med det første.

— Sporet er litt for gammelt å gå ut på, så vi må vente på nye observasjoner eller et nytt angrep før vi kan gå ut, sier Larsen.