KRISTIANSAND: I dommen fra Kristiansand tingrett går det fram at han i perioden fra desember 2004 til januar 2006 unnlot å føre opp 838 arbeidstimer.

I retten forklarte mannen at han var stresset da han dukket opp på Aetat for å melde inn antall timer han hadde jobbet. Dette kan ifølge 29-åringen ha ført til at timeantallet ble feil.

Retten tror imidlertid ikke helt på denne forklaringen, og mener tiltalte må ha skjønt at han svindlet staten for store penger. Dette bevis blant annet med at mannen i perioder jobbet opp mot 30 timer på 14 dager.

I straffeutmålingen har retten lagt vekt på at svindel må staffes hardt for å unngå at andre fristes til å gjøre det samme. I tillegg pekes det på at Høyesterett gjennom tidligere dommer har slått fast at fengsel skal benyttes ved alvorlig svindel. Blant annet ved trygdebedrageri for mer enn 60.000 kroner.

29-åringen mente i retten at fengselsstraff kunne føre til at han mistet jobben som vekter. Retten mener dette ikke skal tillegges betydning. Spesielt på grunn av svindelens størrelse.

I tillegg til fengsel i 21 dager, må mannen betale NAV (tidligere Aetat) erstatning på 22.377. Beløpet mannen svindlet er i hovedsak tilbakebetalt.