KRISTIANSAND: Smellet kunne høres av beboere i Kvadraturen, Lund, Søm, Andøya, Tinnheia og Sødal.

– Vi fikk mange meldinger om smell. Hos enkelte hadde bilder falt ned fra veggene, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Han vet ikke hva som forårsaket smellet.

Mange telefoner

Ifølge etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, var politiet i natt i kontakt med flere beboere på Tinnheia. Blant annet en i Nikkelveien som mente at smellet måtte skjedd i nabolaget hans.

– En av dem som ringte oss fra Tinnheia opplyste om at smellet var så kraftig at persiennene hans datt ned. Vi fikk også en telefon fra noen vektere som hadde hørt smellet og mente at det kom fra Tinnheia. Vi startet derfor et søk der, men fant ikke noe som kunne gi noe svar på hva som har skjedd, forteller Sandell.

Søket ble avsluttet klokken 01.20. ## Kan være dynamitt

– Så jeg vet ikke hva som egentlig har skjedd. Kanskje er det er noen som har fått tak på noe dynamitt og har bestemt seg for å detonere den og sluppet unna med det, undrer han og føyer til: – Det hele er et mysterium.

Siden ikke politiet kan gi noe klart svar på hva som har skjedd så kanskje ingeniørvesenet kan gi en klarhet i det?

– Jeg vet ingen ting om dette, sier Kjell Arild Vetrhus i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune.

Han hadde selv ansvaret for vakttelefonen til ingeniørvesenet i natt og kan opplyse om at de ikke fikk noen telefoner angående smellet.

– Og jeg hørte ikke noe til smellet selv, sier han.

Ingen nattsprengning

For tiden holder man på med å drive sprenge ny tunell på Vågsbygdveien. Ligger forklaringen der?

— Nei, vi har ikke hatt noen nattesprengning, sier byggleder for tunnelbyggingen i Vågsbygdveien, Magne Stedjan.

Han våknet selv av smellet. Først trodde han at han drømte, men fikk bekreftet at smellet var reelt etter å ha snakket med en kollega som også hørte det. Stedjan tror ikke det kan være snakk om dynamitt.

— Jeg mener at smellet var alt for skarpt til å kunne ha blitt laget av dynamitt, sier han.

Ikke kraftsmell

Heller ikke Agder Energi har registrert noe som kan forklare smellet.

— Vi har ikke registrert noe strømrelatert hos oss i natt som kan ha ført til dette smellet, opplyser informasjonssjef i Agder Energi Realf Ottesen.

Ikke registrert tordenvær

Kan forklaringen da være at det var et kraftig tordenbrak?

— Jeg har ikke registrert noe lyn eller torden i området. Heller ikke noe annet som kan forklare smellet, opplyser vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt.

Ikke et fly som brøt lydmuren

I debattfeltet nederst i saken er det flere som lurer på om smellet kan ha blitt forårsaket av et fly som brøt lydmuren, men dette avvises av tårnet på Kjevik.

— Jeg har ikke hørt noe om det, men hadde det vært et fly som forårsaket smellet så hadde jeg vist om det, opplyses det om derfra.

En annen teori som er blitt lagt frem i kommentarfelt er at det kanskje kan ha vært heimvernet som har hatt en øvelse i området, men dette stemmer heller ikke i følge Heimvernet. De har en øvelse gående i Aust-Agder om dagen, men har ikke hatt noen i Kristiansand i natt.

Vet du hva som forårsaket smellet, eller ble du selv vekket av det? Skriv inn i kommentarfeltet under eller tips oss på nyheter@fvn.no eventuelt så kan du ringe oss på 03811.