KRISTIANSAND: — 26-åringen ble pågrepet i går kveld, og vi har i dag gjennomført avhør av vedkommende, sier politibetjent Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikt.

I avhøret forklarte 26-åringen at han husker svært lite av det som skjedde kvelden før.

— Samtidig sier han at han ikke har noen grunn til å betvile å ha oppført seg slik det er blitt forklart av vitner på stedet, sier Kleivane til fvn.no.

Tre personer utsatt for vold

Mannen ble først observert da han gikk til angrep på en mann ved St. Josephs sykehjem i Kongens gate i 20-tiden søndag. Offeret klarte å komme seg inn i en bil etter å ha fått flere spark. 26-åringen ga seg ikke, og sparket og slo i bilen før føreren kjørte fra stedet.

En politipatrulje ble umiddelbart sendt til Kongens gate, og etter en halv time kom meldingen om et nytt voldstilfelle. Denne gangen ble en 43 år gammel mann slått ned ved Narvesen i Markens gate, få kvartaler unna.

26-åringen, som beskrives som en kjenning av politiet, ble lagt i jern ved Sparebanken Pluss, like ved stedet der den siste voldsepisoden fant sted.

En annen mann, en 55-åring fra Kristiansand, skal også ha blitt angrepet av 26-åringen.

— Totalt er det snakk om tre tilfeller av vold. Det skal ha gått verst ut over 43-åringen, som ble slått i hodet, sier Kleivane.

Ingen av de tre skal ha blitt alvorlig skadet.

— Det ser kun ut til å handle om legemsfornærmelser, men vi vil ta kontakt med flere vitner for å undersøke om noen har blitt skadet, sier Kleivane.

Politiet har sikret seg personalia av flere vitner, og vil kontakte disse de nærmeste dagene.

Påvirket av rusmidler

Siden 26-åringen ikke husker noe særlig av hendelsene, er det foreløpig uklart hva som utløste voldshandlingene. I avhør har mannen forklart at han var ruset i gjerningsøyeblikket.

— Hva slags ruspåvirkelse det er snakk om ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kleivane.

26-åringen ble i formiddag dimittert av politiet etter avhør.

— Vi har fått de opplysningene som han kan gi, og hadde derfor ingen grunn til å holde på ham lenger, sier Kleivane.