EGERSUND: Opptil åtte meter høye bølger fra to kanter samtidig førte til at skipet krenget så kraftig at to trailere om bord veltet da skipet kom ut for kraftig sjø sør for Stavanger i 02-tiden natt til lørdag. To personbiler ble totalskadd og må kondemneres etter å ha fått en av trailerne over seg.

– Disse vogntogene er godt tjoret fast med kraftig tauverk, men kreftene har vært så store at tauene røk på det ene av dem, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line til NTB.

230 passasjerer

Til sammen ble det gjort skade på 20 personbiler i løpet av det to minutter lange dramaet natt til lørdag. Skipet var på vei sørover fra Bergen med 230 passasjerer om bord. Alle kom seg trygt i land i Egersund i 07-tiden lørdag morgen. Rederiet opplyser at avgangen fra Kristiansand er kansellert.

– Dette er et spesielt område som heter Jærens rev, hvor bølgene kommer fra to retninger. Det skaper en vuggebevegelse hvor skipet legger seg tungt over på den ene siden og svinger tilbake helt over på den andre, sier Fardal.

– Fikk kontroll

– Etter noen minutter fikk vi kontroll over situasjonen og fikk manøvrert skipet inn i noe lunere farvann. Det var ingen kritisk situasjon med hensyn til sikkerhet og det oppsto aldri panikk, sier kaptein Finn Esben Hansen.

Forsikringsselskapet Skuld har vært om bord for å taksere skadene, men det var lørdag for tidlig å si hvor store beløp det er snakk.

I tillegg til de materielle skadene, ble to passasjerer lettere skadet.