KRISTIANSAND: 27-åringen ble pågrepet etter langvarige forhandlinger med politiet. Klokken 15.45 ble mannen plassert i en ventende sivil politibil, og deretter kjørt til legevakten.

— Personen som ble pågrepet er fremstil for lege, og er nå innlagt på psykiatrisk avdeling, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Mannen skal på et tidspunkt ha vært i besittelse av to kniver, og en av disse ble beslaglagt i forbindelse med pågripelsen.

— Jeg kan bekrefte at mannen var i besittelse av den kniv, men slik jeg oppfatter det har han ikke truet noen, sier Neset.

27-åringen ble pågrepet etter at politiet i lengre tid hadde forhandlet med mannen om å overgi seg. Til slutt kom han ut av huset han befant seg i, og overga seg frivillig.

— Det har ikke vært noe dramatikk i forbindelse med pågripelsen, sier Neset.

Stakk av fra politiet

Store politistyrker ble satt i sving etter at mannen stakk av tidligere i dag.

— Da vedkommende ikke meldte seg som avtalt etter permisjonen, dro en patrulje for hente ham på hjemadressen. Han stakk da fra politiet, opplyste operasjonsleder Bjarne Bakken tidligere i dag.

Etter det fvn.no kjenner til skal mannen ha hoppet ut vinduet da politiet ankom stedet.

— Ja. Da våre folk oppsøkte ham forsvant han, ikledd kun sokker, bukse og t-skjorte, sier innsatsleder Salve Eieland i kristiansandspolitiet til fvn.no.

- Udramatisk

Flere patruljer letet etter mannen mandag formiddag. Fvn.no talte totalt åtte-ni ulike politibiler på stedet.

— Det var flere ledige patruljebiler da vi behøvde dem, og det er det som er årsaken til den store ressursbruken, sier Eieland, som avviser at det er noen sammenheng mellom ressursbruken og hvorvidt fangen skal være farlig.

— Dette er dagligdags, og det er ikke noe dramatikk i dette, opplyste operasjonsleder Bjarne Bakken mandag formiddag.

- Så hver dag er det fanger som stikker fra politiet?

— Nei, det er jo ikke dagligdags at de stikker av, erkjenner Bakken.

Det ble satt opp politisperringer flere steder i området rundt Olav Kyrres vei og Vigeveien på Vige i Kristiansand, men aksjonen ble avsluttet uten resultat.