Se video KRISTIANSAND: Rett før klokken 18.30 søndag brøt det ut brann i restauranten, som ligger ytterst på en pir mot sjøen i Gravane. Det var kraftig røykutvikling på stedet, men ingen synlige flammer.

— Da vi kom til stedet, viste det seg at det brant i andre etasje, sier Eyvind Formo, innsatsleder i politiet.

Andre etasje har fått røyk- og vannskader som følge av brann og slukking.

Tre gjester

  • Da det begynte å brenne var det to ansatte og tre gjester i lokalet. De kom seg greit ut og ingen ble skadet, forteller operasjonsleder Ove Austenaa hos Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det skal ikke ha vært noe spesielt arrangement da brannen brøt ut.

— Det er ukjente materielle skader. Området låses nå av og krimteknisk vil undersøke stedet mandag morgen, fortsetter Austenaa.

Vanskelig slukningsarbeid

  • Det er skade på loftet. Jeg har ikke vært inne å sett selv, men det er skade i andre etasje på Hartmanns brygge. Slukningsarbeidet var vanskelig fordi det var vanskelig å komme til på loftet, sier varabrannsjef og overbefalsvakt i Kristiansandsregionen brann og redning, Egil Pedersen, til fvn.no.

Nærmere klokken 19.30 brant det fortsatt på stedet, men brannvesenet hadde kontroll. Ved 20-tiden meldte brannvesenet om at brannen var slukket, men restverdiredning vil pågå i timene fremover.

Politiet opplyste like etter de kom til stedet at det var eksplosjonsfare fra bygningen.

— Det er noen brennbare flasker i bygningen som vi ikke har kontroll på, sier Eyvind Formo.

Derfor har politiet satt opp sperring helt ute med veien som går over til Odderøya. Hvilket rom brannen har startet i, er ikke klarlagt. Det skal imidlertid ha vært tekniske rom i nærheten av brannstedet, men hvorvidt brannen startet på et slikt rom kunne brannvesenet ikke fastslå søndag kveld.

Se video

I VANNKANTEN: Hartmanns brygge ligger omringet av sjø. Arkivfoto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau (arkivfoto)