Nettmøtet er nå avsluttet. Du kan lese spørsmål og svar ved å klikke på det blå vinduet over.

— Jeg tror det er pressen som må redde pressen. Det gjør vi gjennom relevante og velredigerte historier, ikke bare saker, begynner Christian Stavik (32), når fvn.no spør ham om han tror lesebrett kan være redningen for pressen.

Men han innrømmer at han er begeistret for lesebrett.

— Sånn sett er lesebrett en gave til oss for å fortelle de gode historiene. Lesebrett passer bedre inn i folks tidsklemme. Også slipper man å gå med lesebrettet til papirsøpla hver kveld, fortsetter Stavik.

Christian Stavik (32), bosatt i Kvadraturen i Kristiansand, er en av de nye redaktørene sjefredaktør Eivind Ljøstad presenterte i høst. Han begynte som digitalredaktør i november, etter å ha vært ansvarlig redaktør i tre år i Kristiansand Avis. Før det var han næringslivsjournalist og klubbleder i Fædrelandsvennen.

- Hva er en digitalredaktør?

— Digitalredaktøren er ansvarlig for digitale plattformer. Mitt ansvar er at mediehuset er bevisst på digitale muligheter og at vi er fremoverlente nok og forberedte på en mediehverdag som endrer seg fortere og fortere, svarer Stavik.

32-åringen hadde travle dager før jul, noe som blant annet munnet ut i at Fædrelandsvennen ble tilgjengelig for nedlasting på Ipad og Iphone på julaften.

— Jeg har fått noen tilbakemeldinger. Nesten alle sier at det er bra at vi er til stede på den plattformen. Noen er skuffet over at det er en pdf-utgave av papiravisen, men det er en pdf-utgave av papiravisen. Noen syntes det er dyrt. Men Fædrelandsvennen tar faktisk ut veldig lite. 30 prosent er salgsprovisjon til Apple og 25 prosent er moms, sier redaktøren om pdf-utgavene, som etter nyttår vil koste 21 kroner per utgave.

Selv har han som ambisjon at Fædrelandsvennen etter hvert kan komme med en mer oppdatert lesebrett-utgave som speiler nyhetsbildet gjennom døgnet bedre. Videre håper han arbeidsgiveren i 2011 gjør et byks på tilstedeværelse på mobile plattformer og at nettavisen får bedre innhold.