HOVDEN: — Mannen ble funnet i god behold rundt 10, opplyser politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor til fvn.no

22-åringen hadde tatt tilhod på en hytta i stikk motsatt retningen av den hytta han bodde på.

— Han visste at han var på vidvanke, og søkte hjelp i hytta han ble funnet i. På denne hytta fikk han hjelp, og der fikk han også sove. Han ble i dag kjørt av hytteeier til den hytta han egentlig skulle ha vært på, sier Hovden.

Grunnen til at 22-åringen ikke hadde gitt beskjed om hvor han hadde tatt tilhold var at han hadde mistet telefonen i bakken. Ifølge ham selv skjønner han ikke helt hvordan han klarte å rote seg bort, fordi han selv mener at han ikke var så beruset.

— Jeg fikk også en telefon litt før han kom til rette. En person hadde lest om saken og ga beskjed om at han hadde hørt denne rogalendingen i natt. Da hadde han stått på utsiden av en hytte og ringt opplysningen for å få gps-posisjonen sin, forteller Hovden.

Det var klokken 04.16 i natt at mannen ble meldt savnet av kameratene han var på hyttetur sammen med. Rundt midnatt i går kveld gikk kameratgjengen på en afterski-tilstelning ved alpinanlegget. Det var her 22-åringen siste ble observert, før han altså kom til rette igjen i dag morges.

— Afterskiet stengte klokken to. Mellom halv to og to ble 22-åringen sist sett. Noen av kameratene hans var blant de siste som gikk fra stedet, og da var han ikke der, sier Austad.

Ved halv fire-tiden i natt var 22-åringen i kontakt med sine kamerater per telefon. Han ga da uttrykk for at han hadde gått seg vill og at han frøs.

— Hytta han skulle til ligger i et hyttefelt vest-sørvest for alpinanlegget. I luftlinje ligger hytta 400-500 meter fra stedet de var på afterski, men gangavstanden er litt over en kilometer, forteller Austad.

Både politi og Røde Kors er søkte etter den savnede mannen.

Politiet håpte at 22-åringen hadde gått til lyden fra en hytte, og fått innpass der.

— En del av de som er på Hovden er ikke bare der for å gå på ski, men de er også der for å kose seg innendørs. Dermed er det ikke sikkert at de har gitt beskjed om at de har fått besøk av en ekstra person, sier Austad.