KRISTIANSAND: Universitetet kan skilte med en kraftig økning i antall søkere på 15,8 prosent, noe som er nest mest i hele landet.

Denne økningen ga utslag i hovedopptaket i juli. Tallene fra Samordna opptak viser at ved hovedopptaket var det 11.553 søkere til Universitetet i Agder (UiA), til sammenlikning med 10.578 søkere i fjor og 9674 søkere i 2007. – Vi er i grunn veldig fornøyd med søknadstallene fra i vår, og når vi ser opptakstallene bekrefter disse tallene denne framgangen, sier studiedirektør ved UiA, Bjørn J. Monstad.

Blant de 11.553 søkerne i år hadde 4173 søkere UiA som førstevalg. Det ble behandlet 9823 søkere, hvorav 1386 ble registrert som ukvalifiserte. Totalt er det tilbudt 3368 søkere plass ved Sørlandets universitet.

Ifølge Monstad har ikke ingeniør-, lærer— og sykepleierutdanningene vært så populære som de er nå på mange år. Også de andre studiene ved UiA har gode tall etter første runde av årets opptak, konstaterer han.

– Spesielt på profesjonsutdanningene så ser vi at vi får fylt opp plassene relativt fort. Men for de som ikke har fått tilbud om plass, så gjelder det å følge med på restplasser som legges ut fortløpende, sier Monstad.