KRISTIANSAND: – Det er umulig å si om dette var et drapsforsøk, men marginene i slike saker er svært små når slike redskaper blir brukt, sier etterforskningsleder hos politiet, Geir Hansen.

De to som er pågrepet skal avhøres i løpet av kvelden dersom tolk er tilgjengelig, og de to er villig til å la seg avhøre. I løpet av kvelden vil politiet vurdere å fremstille mennene for varetektsfengsling.

Meldingen om at en person var stukket ned ble ringt inn til politiet få minutter før klokka 12. – Det er vitner på stedet som har sett noe av hendelsen og det kommer fram at to personer har kjørt fra stedet i bil. En halvtimes tid senere ble disse pågrepet i sentrum, sier Hansen.

Politiet mener at det ikke fare for at tilfeldige folk på gata i Kristiansand skal bli stukket ned. Offeret som ble stukket ned er en mann på 29 år, men de to mennene som er pågrepet skal være henholdsvis 18 og 29 år.

– Dette er et miljø hvor det tidvis har vært en del konflikter i. Hva som kan ligge bak, er vanskelig å si, sier Hansen.

Politiet mener at det er alvorlig når slike hendelser skjer:

– Vi synes at dette er alvorlig at det skjer midt på dagen hvor det er mye folk, men jeg vil avdramatisere litt. Dette er ikke noe som vil skje hvem som helst, men mer et internt oppgjør, avslutter Hansen.