KRISTIANSAND: – Profeti er et misbrukt begrep i vår tid. Slå opp i Dagbladet, og du vil kunne lese om profetier om alt fra vær og fotball til politikk og astrologi. Vår sammenheng handler profeti i bibelsk lys, poengterer Per Kjetil Farstad (56), til daglig musikkprofessor ved Universitetet i Agder.

Han vil ikke selv kalle seg profet, like lite som profetskoleelevene vil kunne gjøre det etter endt profetskole.

– Skolen er et tverrkirkelig tilbud til alle som har profetiske gaver eller som vil vite litt mer om hva dette er.

Til nå er vel 20 personer påmeldt til de fire kurskveldene, hver på fem timer og inklusive mat, som skal holdes i lokalene til Shalam. Per Kjetil Farstad sier det er plass til flere.

Fikk beskjed

Profetien om å starte skolen omtaler han i boka «Noen til profeter» som han ga ut i vår:

«Vi mennesker er litt trege til å oppfatte noen ganger. Allerede i 1998 talte Herren til meg gjennom sin tjener evangelisten Kjell Halltorp om å starte en profetskole på Sørlandet. Jeg hadde minnelser om dette i årene fram til 2004. På våren samme året satt jeg på et hotellrom i Beograd og mottok en sms med et profetisk budskap fra Einar Engemoen fra Hamar pinsemenighet. Han hadde tidligere kommet med et svært viktig profetisk budskap inn i mitt liv mens han bodde i Kristiansand. Nå mottok jeg et nytt som gikk rett inn i denne situasjonen og utløste den endelige bestemmelsen om å starte en profetskole på Sørlandet. Budskapet ga nytt mot og retning.»

I tiden

– Oppmerksomhet rundt Snåsamannen og Märtha Louises engleskole forteller om generell åpenhet rundt åndelige spørsmål. Begreper som profeter og profetier er dessuten preget av uoppnåelighet og mystikk. Vi ønsker å undervise om emnet på bibelsk fundament i en sunn og trygg ramme, sier initiativtakeren.

Selv kjenner han knapt til andre profetskoler enn dem som omtales i Gamle testamente.

– Der står det blant annet at Elias hadde 400 profetelever. Så fenomenet er langt fra nytt, påpeker Farstad, fra før mer kjent som klassisk gitarist med over 400 studioproduksjoner. Han står også bak nettstedet propheticmusic.no.

Per Kjetil Farstad får undervisningsbistand fra blant andre nevnte Kjell Halltorp, leder av misjonsorganisasjonen Reach the Nations, Øyvind Valvik, pastor i Filadelfia og Elin Linde Fagerbakke, leder av Kvinner i Nettverk.