KRISTIANSAND: — Vi tok ham i arrest på Fiskebrygga natt til onsdag, sier leder av allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til fvn.no.

Var etterlyst for bilsvindel

Mannen var i politiets søkelys for tilfeller av bilsvindel, da båtbedrageriet ble oppdaget. Under pågripelsen, som skjedde før restaurantene hadde stengt for natten, ble det oppdaget et sett nøkler som mannen ikke kunne gjøre rede for.

— Det viste seg at disse nøklene tilhørte en verdifull båt som lå fortøyd ved Fiskebrygga. Båten, en Venezia Doral, er verdt omlag 1,3 millioner kroner, sier Sandell.

RØD LAPP: Båten er blitt liggende ved bryggekanten like ved restauranten Bølgen & Moi, og Kristiansand havnevesen har ilagt gebyr for feilparkering. Foto: Håvard Bjørnevik. Tok sjøveien til Sørlandet

Båten som mannen disponerte var ikke meldt stjålet, men politiet mente likevel under pågripelsen at de hadde grunn til å undersøke eierforholdet rundt båten nærmere.

— Den var ikke umiddelbart identifiserbar, ettersom den manglet registreringsnumre, men vi fant likevel ut at den tilhørte en butikk på Østlandet, sier Sandell.

Politiet sporet båten til en båtforretning i Larvik, hvor mannen dagen før hadde opplyst at han ville kjøpe båten. Han har så, på et eller annet vis, fått med seg båten uten noen form for betaling.

— Butikkinnehaveren solgte ham båten i god tro, og var ikke klar over at han var blitt svindlet, sier Sandell.

EKSKLUSIVT: Slik ser det ut inni båten. Kristiansanderen har slappet av med Coca-Cola og sigaretter mens han førte den stjålne båten fra Larvik til Kristiansand. Foto: Håvard Bjørnevik. Fremstilles for fengsling

Den pågrepne mannen, en utflyttet kristiansander på 30 år, er tidligere straffedømt for svindel.

— Han vil bli fremstilt for fengsling i morgen, fredag, sier Sandell.

Båteieren fra Larvik vil torsdag komme til Kristiansand for å hente båten hjem til Østlandet.