LYNGDAL: — At salget hos oss ville stupe var jo som forventet, og fra 1. september er også det kommunale ølutsalget historie. Jeg har jobbet her siden oppstarten for over 17 år siden, så det er klart at det blir vemodig å låse døra for godt.

Det sier daglig leder Gro Hovden ved Lyngdal ølutsalg som nå nesten ikke har kunder. Dagen etter at kommunestyret 24. april sa ja til ordinært butikksalg av øl i Lyngdal, ble hyllene i dagligvarebutikkene fylt med øl, og cider. De få som fremdeles finner veien til kommunens ølbutikk gjør det gjerne for å slippe å stå i kassakø i matvareforretninger eller de er på jakt etter bestemte øltyper eller vil kjøpe i kassevis. Noen vil helt til det siste også kjøpe øl fra utsalget der hele overskuddet går til rusforebyggende tiltak eller lag og foreninger.

— Du skal heller ikke se bort fra at enkelte lyngdøler synes det er ”tryggest” å kjøpe alkohol i en butikk der de bare treffer andre som også bruker å kjøpe slike varer, sier Gro Hovden.

De ansatte på ølutsalget er kommunalt ansatte og vil få fortrinn ved nyansettelser i kommunen. Enkelte har allerede skaffet seg ny jobb.