FROLAND: — På min eiendom i Myklandsdalen står det 12-14 hytter, men i hele hyttegrenda er det omkring 20 hytter. De siste meldingene jeg har fått går ut på at alt er borte, sier Mykland til fvn.no.

Les også:

— Det verste jeg har opplevd

Flere hytter tatt av brannen

Røyklagt fra Froland til Kragerø

Her røyklegger Froland-brannen deler av Aust-Agder

Bildeserie fra brannen i Froland

Evakuert Aadne K. Mykland var ordfører i Froland kommune i fem perioder, og gikk av for fire og et halvt år siden. I ettermiddag kom brannvesenet opp på eiendommen hans. Familien ble bedt om å forlate gården, og ble evakuert til ungdomshuset sammen med 19 andre sambygdinger.

— Det brant da i underkant av 200 meter fra boligen min. Men jeg tror ikke gården blir tatt av flammene. Jeg har en del jorder rundt huset som ennå er grønne. Men to hus nedenfor meg er det verre med. Da vi forlot eiendommen var flammen 15-20 meter fra naboens hus, sier Mykland.

I ettermiddag kjørte eks-ordføreren ned til skogsområdene sine i Myklandsdalen som ligger et stykke unna bostedet hans. Der møtte han et sørgelig syn.

Spredte seg - I to, tre tiden så jeg at flammene klarte å ta seg over elva. Det begynte å brenne i tretoppene på andre siden av elva, dermed var det gjort, sier Mykland.

Nå håper han at hytteeierne har forsikret hyttene sine.

— Det er store verdier som har gått tapt, sier Mykland.

Han sier det er for tidlig å antyde noen tapssum, men bekrefter at det dreier seg om flere millioner kroner i tap.

Tirsdag morgen anslo brannvesenet at omkring 800 mål skog var tatt av flammene. Aadne K. Mykland mener dette tallet er doblet.

Fem kilometer - Nå er det snakk om virkelig store områder som er tatt. Det brenner i et område på minst fem kilometer, sier han.

Eks-ordføreren mener brannvesenet gjør en god jobb, men han mener det burde blitt satt inn brannhelikopter allerede i går.

— Men jeg skjønte at det var vanskelig å få tak i et helikopter ettersom det brant flere steder. Det er jo vinden som har forårsket det store omfanget i Froland, sier Mykland.

— Hvordan er stemningen blant folk?

— Den er svært dårlig. Hva skal man gjøre? Det er svart over alt, og røyken henger tett i lufta. Nei, et er ikke gildt her nå, sier Mykland oppgitt.

I natt regner han med å overnatte hos en svoger, eller hos familie i Grimstad.