RISØR/TVEDESTRAND: Historien startet klokken 20.04 mandag kveld. Politiet fikk da telefon fra en person i bil som sa at han var blitt påkjørt av en mørk Golf på Holmenbrua i Risør. De skyldige hadde stukket av, men melderen tok selv opp jakten.

— Melder kjørte etter, og hentet inn bilen. Han stanset bilen og stengte den inne, men føreren kjørte inn i siden på bilen til melder og kjørte videre igjen, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Klokken 20.40 ringte personen som eier Golfen til politiet og meldte den stjålet.

— Klokken 20.49 fikk vi melding om at en bil hadde kjørt utfor veien i Fianesvingen. To personer svirret rundt og kastet ølbokser, sier Solås.

Politiet satte flere patruljer i sving for å finne de to villmannskjørerne. En patrulje fra Arendal stoppet etter hvert en BMW som de mistenkte at kunne ha plukket opp en av Golf-førerne.

Det hele endte med at to menn på 34 og 40 år ble siktet og satt i arresten. Den ene av dem, som forøvrig oppførte seg dårlig og stanget hodet i bilruta da politiet hadde pågrepet ham, innrømmet bruk av GHB og amfetamin.

ENDTE HER: Golfen havnet på denne gressplenen ved veien etter utforkjøringen. Mms-foto: Ernest Boswarva

BREMSESPOR: Bremsesporene på veien der bilen kjørte utfor. Mms-foto: Ernest Boswarva