— Jeg lover å komme bedre tilbake. Jeg har studert økonomi og administrasjon på UiA og har vært svært opptatt med å lese og ta eksamener, sier Aligas, som kom inn i bystyret som en av tre med innvandrerbakgrunn etter kommunevalget i fjor høst.

BEKLAGER

Av 12 bystyremøter siden valget, har han meldt forfall til syv. Det beklager han, ikke minst fordi det etter valget ble sterkt fokusert på hvor bra det var at bystyret fikk en mer mangfoldig og representativ sammensetning.

— Jeg liker ikke å katalogisere folk i grupper, men det er klart at det er sentralt at også innvandrerbefolkningen er representert. Jeg ser at det derfor er ekstra viktig at jeg viser meg oppgaven verdig. Fra høsten av er jeg til stede på langt flere bystyremøter, sier Aligas til Fædrelandsvennen.

Arbeiderpartiets Maryam Dehghan Zaklaki (39) er den bystyrerepresentanten som har nest mest fravær. Hun har meldt forfall til seks av 12 møter siden valget. Zaklaki var ikke tilgjengelig for kommentarer i går, men i følge formannskapskontoret har hun vært mye borte grunnet sykdom.

Rødts Halvor Fjermeros (57) er tredje mest fraværende i bystyret. Han har fem fravær siden valget, selv om han er eneste representant for Rødt.

— Jeg har hatt noen sykdomsforfall, men også noen på grunn av sterkt arbeidspress ute på Bredalsholmen, hvor jeg arbeider. Det er viktig å være til stede i bystyret når man er valgt til vervet. Men vi stiller alltid med varamann, vi skulker ikke, sier Fjermeros.

Elfie Dørum (Ap) har fire fravær, mens Else Tellefsen (Ap) og Halvor Hulaas (Frp) har tre hver.

10 PROSENT

Til sammen har vært 64 møteforfall i bystyret siden valget. Det gir litt over fem fravær i snitt pr. møte, eller rundt 10 prosent fravær. Det sitter 53 representanter i bystyret.

På formannskapskontoret godtar man representantenes grunner for fravær, man dobbeltsjekker ikke. Men man har sluttet med at andre kan melde inn fravær for representantene. De må melde fra selv.

— Jeg ser ikke noe grunn for å skjerpe inn ytterligere. De som har fravær har så vidt jeg kan se gyldige grunner, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

PS: Kari Henriksen (Ap) er ikke med i statistikken, siden hun har langvarig for å være statssekretær i helsedepartementet.