SONGDALEN: — At en av våre ansatte er skadet i en jobbesituasjon tar vi svært alvorlig, sier rådmannen i Songdalen Vidar Skaaland.

Det var ved 1330-tiden at det kom til et sammenstøt mellom den 11 år gamle eleven og en lærer i en korridor på skolen. Skoledagen var akkurat overstått.

— Da slo eleven til læreren med en gjenstand, sier Skaaland. Politiet opplyste i går kveld at det dreide seg om en skateboard.

Læreren ble truffet hardt av gjenstanden og fikk bruddskader i ansiktet. Han ble sendt til sykehus for behandling, men ble senere på kvelden sendt. – Men han må tilbake til sykehuset for videre behandling, sier Skaaland.

Verken han eller rektor Frode Syverstad sier de kjenner til detaljene om hva som egentlig skjedde og hva som var foranledningen. – Jeg kjenner heller ikke til om det var vitner til episoden, sier Skaaland.

Truende

Men en rekke ansatte kom til og de opplevde situasjonen som så truende at politiet ble tilkalt. To lensmannsbetjenter fra Søgne og Songdalen lensmannskontor ble sendt til skolen og tok eleven med seg. Barnevernet ble også koblet inn.

— Nå i kveld er han imidlertid sammen med sine foreldre, opplyser Skaaland.

Krisemøte

Etter hendelsen ble det innkalt til krisemøte med lærerne som fortsatt var til stede ved skolen. I dag blir dette fulgt opp med nye møter, og elevene skal bli orientert.

— Vi har lagt opp et løp om hvordan skoledagen skal være med eleven, sier Skaaland. Han sier at de ikke har tatt stilling til noen form for utvisning, men sier at det jo bare er tre dager igjen av skoleåret.