FARSUND: Onsdag holdt han foredrag for 90 deltakere på Nordbergkonferansen på Lista, der temaet var hvordan en kan utvikle naturbaserte reiselivsprodukter.

— Jeg har fått høre her i dag at Lister-regionen har ledig kapasitet både innen hotell, camping og leiligheter, men det er ikke noe konkurransefortrinn. Dette er nemlig, med unntak av i de største byene, situasjonen stort sett over alt i Norge. Lister har imidlertid en fantastisk natur og flere severdigheter.

En av utfordringene i for reiselivsbransjen i regionen er at det er mange små aktører med begrensede midler til å drive effektiv markedsføring og likedan oppnå stordriftsfordeler på andre områder, sier Arvid Flagestad.

Professoren oppfordret reiselivsbedriftene til å satse på besøkende fra 60 år og eldre. Denne aldersgruppen vil i årene framover vil bli stadig større. Seniorer som har sluttet eller trappet ned i yrkeslivet kan også feriere hele året. De litt eldre er også en pengesterk gruppe, men er samtidig kritisk til hva de får tilbake.

— Reiselivsbransjens største utfordring er å få til helårsdrift. Det er bedre å skape 500 helårs arbeidsplasser enn 5000 i deler av året. Dere bør se og lære av danskene – de er virkelig gode på reiseliv og samtidig gode forretningsfolk, sier Arvid Flagestad.

BI-professoren mener at det ofte er problemer å få nok investeringsvillig kapital til reiselivsbransjen. I Lister trekker han fram Farsund Resort i Bjørnevåg som et hederlig unntak i så måte. Han karakteriserte det nye turistanlegget i Farsund som et av Nord Europas flotteste sjøturistanlegg.