De tre bergenserne kjørte en 38 fot stor båt og to 33 fot store båter gjennom Tromøysund i Arendal, da politiet stoppet dem og ga dem bot. Årsak: Båtene lagde for store bølger, noe politiet mente skapte problemer for båtene rundt dem. Det skriver TV 2 Nettavisen.

3500 kroner i bot

Politiet ga bergenserne 3500 kroner hver i bot, noe de ikke aksepterte. De mente at kjøringen deres var forsvarlig. Aust-Agder tingrett var av en annen oppfatning.

Tingretten skriver i dommen at "moderne fritidsbåter av denne typen og av denne størrelsen skaper hekkbølger hvis de ikke føres med varsomhet. Det å føre fritidsbåter av den størrels som de tre tiltalte var førere av forutsetter derfor ekstra oppmerksomhet, og retten finner at de tre tiltalte ikke var tilstrekkelig oppmerksomme på de konsekvenser, herunder de farer for skade, som deres kjøring medførte for omgivelsene."

Fikk lavere bøter

Lyspuktet for de tre var imidlertid at retten ga dem lavere bøter. Den mente at bøtene var for høye, fordi bølgene båtkjøringen skapete ikke førte til skader. Bøtene ble redusert til 1500 kroner, samt at de slapp å betale saksomkostninger.