KRISTIANSAND: – For et par dager siden fikk vi godkjenning fra kommunen, opplyser daglig leder Leif Fosselie i Palmesus AS.

Dermed går festivalen inn i sitt tredje år og er i ferd med å bli en sommertradisjon på Bystranda i Kristiansand. Som i fjor dobles budsjettet, som nå nærmer seg seks millioner kroner.

Palmesus varsler første artistslipp like før nyttår.

– I fjor var bookingbudsjettet på rett under millionen, en pott som øker til mellom 2,2 og 2,8 millioner i år, forklarer Fosselie, hvilket innebærer et par headlinere ekstra og noe større format på artistene enn i fjor.

Veksten var planlagt helt fra starten. Arbeidsstokken omfatter neste år 18 personer i staben, 150 betalte medarbeidere under festen og om lag 300 frivillige. Festivalen starter med konsert på Kick torsdagen, og fortsetter på Bystranda fredag og lørdag.

I fjor ble det solgt 8000 billetter, omsetningen var på 3,5 millioner, med blant andre Madcon, Lars Vaular og Datarock på plakaten. Neste år er målet 10.000. – Vi ønsker fortsatt å nå folk mellom 18 og 35 år, og lage strandfest med sommerlig preg på alt av musikk, sier Leif Fosselie, som eier festivalen sammen med Heine Strømme og Gert Holgersen.