LINDESNES: I går kveld ble rådmannens reviderte budsjettforslag vedtatt av kommunestyret i Lindesnes. Med dét gikk lokalpolitikerne inn for å beholde Vigmostad skole, og legge kuttene til andre steder i kommunesektoren. Vedtaket kom etter at den lille bygda nord i kommunen i et halvt års tid hadde slått ring om den nedleggingstruede skolen.

Som kommuneansatt har Vigmostad-rektor Jorunn E. Braadland i liten grad kunnet uttale seg om saken. Det gjør hun gjerne nå:

— Jeg er kjempeglad for vedtaket. Det ble julepresangen vi hadde håpet på. Nå går flagget til topps på skolen – bokstavelig talt, sier hun til Fædrelandsvennen.

Riktignok så det lysere ut da skolen likevel ikke ble foreslått nedlagt i det reviderte budsjettforslaget, men hun var spent helt til det siste.

— Og nå kan vi bruke alle kreftene på å drive skole i Vigmostad. Det største har vært hvordan foreldre og bygdefolk har engasjert seg fra juni til nå mot nedleggelse. Nå nådde de fram, sier rektoren for en skole med 45 elever og seks lærere.