Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: I løpet av natta skal ukjente gjerningspersoner ha tatt seg inn og tømt den eksklusive motebutikken for varer. Varer for mellom fire og fem millioner skal ha forsvunnet.

Har du tips? Kontakt fvn.no på 38 11 32 25 eller tips@fvn.no

– Jeg parkerer alltid foran kontorvinduet. I dag så jeg at gitteret var borte, forteller Sirin Yerlikaya, som jobber i butikken.

Full butikk

Synet som møtte henne i butikken var sjokkerende.

– Butikken og lageret hadde vært helt fullt. Jeg kan tenke at det er varer for mellom fire og fem millioner, mener hun.

På baksiden av butikklokalet i Henrik Wergelandsgate er det i løpet av natta blitt satt opp en trapp til vinduet. I lokalene var det eksklusive merker som Ralph Lauren og Armani.

Varebil

Broren til Sirin, Baykal Yerlikaya, jobber også i butikken. Han tror gjerningspersonene har kommet med varebil.

– Mest sannsynlig har de kommet i varebil. Klærne har de lesset i sekker og tatt ut av butikken, mener han. Også kassa med penger til banken forsvant under innbruddet.

I morgentimene tirsdag var noen klær fortsatt igjen på stativene i butikken. Butikken må imidlertid holde stengt.

Undersøkes grundig

– Det er ikke en tidel igjen av varene engang, sier Sirin Yerlikaya.

Innbruddet ble meldt til politiet like etter klokka 8 og en patrulje var raskt på stedet. Etter kort tid ankom dessuten kriminaltekniker fra politiet. Lokalet gjennomgås grundig for å sikre spor som kan felle gjerningspersonene.

Allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon hadde ikke fått saken på sitt bord da fvn.no var i kontakt med avsnittsleder Petter Sandell like før klokka 10.