FARSUND: – Den samlede voldsutøvelsen varte såpass lenge, og var av en slik karakter, at den hadde preg av mishandling, skriver dommerfullmektig Terje Vetnes i dommen fra Lister tingrett.

Les også: Voldssiktet kvindøl erkjenner straffskyld

IKKE VELKOMMEN.

Det var natt til 25. januar at 39-åringen dukket opp på fest i boligen til tiltalte. Mannen skal ikke ha vært velkommen på festen, men fikk beskjed om at han kunne være der hvis han oppførte seg ordentlig.

39-åringen skal imidlertid ha vært ufin mot kvinner på festen. Det ble drukket mye alkohol, og tiltalte fant etter hvert ut at han ville kaste ut 39-åringen.

I gangen dengte mannen løs på offeret, ifølge retten. Han skal ha brukt både flat og knyttet hånd. Slagene var så harde at beboere i etasjen over kom ned for å se hva som foregikk. Forsvarsløs og blodig ble 39-åringen trukket ut av huset og kastet ned ståltrappen på utsiden.

INNRØMMET.

Da ambulansen dukket opp, skal tiltalte ha innrømmet å ha kastet 39-åringen ned trappen. Han ble pågrepet av politiet og satt i varetekt i 19 dager. I retten nektet han straffeskyld etter tiltalen og hevdet han ikke kastet offeret ned trappa.

Som følge av den omfattende volden fikk offeret blødning i hjernen, ribbeinsbrudd samt kutt i hodet. 39-åringen er ett år etter episoden fortsatt sykemeldt. Han er også plaget av migrene og angst.

I skjerpende retning har tingretten lagt vekt på at vold begått i ruspåvirket tilstand er et økende samfunnsproblem som det skal reageres strengt på. Retten mener handlingen er ytterligere skjerpende ettersom en bevisstløs person er dyttet ned en trapp.

MILDERE STRAFF.

– Utfallet kunne lett blitt langt alvorligere, skriver retten.

Aktor ba om at 29-åringen ble dømt til 10 måneders fengsel. Retten mente dette var en for streng straff, og reduserte fengselsstraffen med to måneder. Mannen må også betale offeret en oppreisning på 35.000 kroner.