Flere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet

Det har kommet trusler på sosiale medier rettet mot skoler, bedrifter og enkeltpersoner over hele landet tirsdag kveld, opplyser politiet.

Publisert
  • NTB

Sørøst politidistrikt sier de ser truslene som uspesifikke, og de oppfordrer skoler og bedrifter til normal drift.

– Det har kommet trusler i åtte politidistrikt inkludert Sørøst politidistrikt i kveld. I vårt distrikt har det kommet rundt ti trusler, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til NTB.

Truslene skal ha kommet på Instagram og ulike chattekanaler.

– Truslene framstår for politiet som forsøk på å skape frykt og uro. Vi anser ikke truslene som konkrete nok til å sette inn noen spesielle operative tiltak. Truslene vil bli etterforsket, sier Olsen.

Operasjonslederen sier at det kom mange trusler mot skoler og bedrifter, spesielt i det tidligere fylket Buskerud, også for en ukes tid siden, før det ble rolig en periode. Politiet ser truslene i sammenheng.

Operasjonsleder Gøran Solheim i Sørvest politidistrikt sier til VG at det har fremsatt trusler mot en videregående skole i Rogaland. Han sier at truslene kommer fra samme bruker som blant annet har operert i Sørøst politidistrikt.

Skolen det dreier seg om, er Vågen videregående skole. Skolens rektor Bente Jelsa sendte tirsdag kveld en SMS til elvene ved skolen, skriver Stavanger Aftenblad.

I meldingen ber rektoren elevene møte opp som vanlig onsdag. Det ble framsatt en bombe- og skytetrussel i kommentarfeltet til skolens Instagram. Den samme meldingen skal ha gått til mange skoler i Norge.

Tidligere tirsdag ble det også framsatt trusler mot en videregående skole i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Arve Myklebust til NTB.

– Truslene kom via Instagram og ble vurdert til å være en lite reell trussel. Truslene sammenfaller med de andre truslene som har kommet andre steder i landet i dag, sier han.

Publisert