I Kristiansand tingrett ble gutten mandag varetektsfengslet for to uker. I et samarbeid mellom politiet og hans forsvarer, advokat Geir Kristiansen, er det skaffet plass for gutten i ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel i Bergen.

Her er det to plasser i en egen enhet utenfor fengselets ringmur, og to plasser innenfor. I første omgang skal 16-åringen sitter innenfor ringmuren, men over helga skal han overføres til enheten som ligger utenfor.

Slutt med tvangstiltak

Den 16 år gamle gutten har gjennomført de to obligatoriske årene under tvang fra barnevernet, og er nå på frivillige tiltak.

Til tross for dette begår han stadig nye kriminelle handlinger. Etter å ha sluppet ut fra varetekt i august, ble han igjen pågrepet siktet for vinningsforbrytelser og narkotikabruk. Dermed endte gutten igjen i retten for varetektsfengsling.

— Barn under 18 år skal bare helt unntaksvis varetektsfengsles, sier advokat Geir Kristiansen.

Aksepterte varetekt

I tingrettens fengslingsmøte samtykket 16-åringen til å bli varetektsfengslet.

— Det blir laget et spesialopplegg for ham i Bjørgvin fengsel, opplyser lederen av fengslets ungdomsenhet, Per Erik Omdal.

Sist gutten var i fengselet i Bergen satt han i isolasjonsavdelingen. Dette blir av forsvarer Geir Kristiansen betegnet som uheldig.