SØGNE: Banen ble stengt like etter nyttår på grunn av problemer med økonomien.

— Etter ni år med suksess i Kristiansand flyttet vi i 2009 til Søgne, og det var da problemene oppstod, forteller Jarle Sundt ved Villkatt Gokarting til fvn.no.

Han kan fortelle at firmaet gikk så det suste så lenge de holdt til i Kristiansand, men da kontraktstiden gikk ut ved anlegget i Kristiansand og de ikke hadde råd til å kjøpe tomten så måtte de flytte på seg.

— Jeg snakket med ordføreren i Søgne og han fortalte at Lohnelier var en god plass for oss å starte opp. Derfor flyttet vi virksomheten til Søgne uten at vi trodde at det skulle by på noen problemer, sier Sundt.

Tapte 160.000 kroner i faste utgifter

Men slik gikk det ikke. Da de skulle starte opp med kjøringen fikk de beskjed av teknisk etat i Søgne kommune om at de ikke hadde søkt om omregulering av området og derfor ikke fikk lov til å starte opp.

— Da ble gokartene og området stående i syv uker uten at vi kunne tjene penger. I denne perioden tapte vi rundt 160.000 kroner i faste utgifter, og fikk en fryktelig dårlig start, sier han.

På toppen av dette hadde Vilkatt Gokarting også kjøpte nye banedelere til 400.000 for å øke sikkerheten på banene.

— Dette var penger vi ikke hadde og derfor måtte låne. Så kronene bare rant ut den gale veien, og da vi endelig fikk lov til å starte opp kom det ikke nok kunder, forteller Sundt.

Finanskrisen

I et forsøk for å lokke gamle og nye storkunder til Søgne tilbød de firmaer gratis kjøreturer på banen.

— Alle som prøvde banene skrøt av den, men ingen kom tilbake når de måtte betale for det, sier han.

Sundt mener at finanskrisen må ta mye av skylden.

— Året før hadde vi hatt mange store firmaer som brukte oss i forbindelse med forskjellige utflukter sammen med de ansatte, men i 2009 forsvant disse plutselig.

I tillegg forsvant også inntekter fra folk som arrangerte utdrikkingslag, bursdager og lignende etter at avstanden til Kristiansand sentrum ble økt.

— Så vi led fryktelig store tap i en periode og vi er derfor nå i gang med å rive banene ute ved Lohnelier og flytte tingene våre, men vi gir oss ikke. Vi har masse topp moderne utstyr og satser på å komme tilbake.

Drømmer om egen hall

Villkatt Gokarting er derfor på jakt etter ett nytt sted å legge gokartbanen.

— Men vi har lært av våre feil og ser nå etter et området som er nærmere Kristiansand.

Drømmen til Sundt er å få en egen hall, men foreløpig vil han si seg fornøyd dersom de får et sted med lav leie.

— En eller annen gang vil vi få en egen hall. Jeg har allerede tegnet opp en skisse over hvordan drømmeanlegget skal bli seende ut, men vi har foreløpig ikke råd til å kjøpe en hall og er avhengig av å finnet et billig sted å rigge opp banen, forklarer han.

Håper på hjelp

Han håper derfor at noen nå vil gi strekke ut en hjelpende hånd.

— Jeg håper noen innser gleden av å ha et gokarttilbud i nærheten og finner noen billige lokaler som vi kan få leid. Det finnes mange gode steder ute ved Sørlandsparken, men prisene her er så høye at vi bare kan se langt etter disse.

Ifølge hjemmesiden harVillkatt Gokarting hatt besøk av i alt 135.000 personer.

— Gokart er moro for alle aldersgrupper og ikke bare de yngste. Den eldste som vi har hatt på besøk var en 92 år gammel mann, sier Sundt.