KRISTIANSAND: 5.desember 2008 var to parkeringsvakter i ferd med å utferdige gebyrer til feilparkerte biler i Nygata i Kristiansand. Den 19 år gamle mandalitten ankom stedet og påpekte hissig til den kvinnelige parkeringsvakten at han kjente personen som eide bilen hun var i ferd med å bøtelegge, og at hun måtte la det være. Parkeringsvakten svarte at bilen var feilparkert og fortsatte utskrivningen av gebyret.

Tiltalte forsvant fra stedet, men kom kort tid etter tilbake og rev boten av vinduet, før han kastet det på parkeringsvakten. Vakten påpekte at dette ikke var lurt, fordi manglede betaling av gebyret innen fristen ville føre til en forhøyelse fra 500 til 700 kroner.

Da rev mandalitten gebyrblokken ut av hendene på parkeringsvakten og kastet den i bakken. Parkeringsvakten tok da frem kameraet sitt for å fotografere 19-åringen. Da tok 19-åringen rimelig hardt i henne og dyttet parkeringsvakten bestemt inn mot tjenestebilen hennes. Parkeringsvakten fikk et blåmerke på sin høyre overarm som følge av tumultene.

Parkeringsvakten ringte så til politiet, noe hun informerte 19-åringen om, og da forlot han stedet øyerblikkelig.

19-åringen er til tross for sin unge alder domfelt seks ganger tidligere. Han er dømt for to ran, overtredelse av vegtrafikkloven, i tillegg til tre dommer for legemsfornærmelse.

"I skjerpende retning legges vekt på de ganske mange tidligere domfellelsene mot tiltalte, herunder også for meget alvorlige forhold", heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

I formildene retning legger retten vekt på at 19-åringen har erkjent de faktiske forhold, og at saken er over et år gammel.

"Etter en samlet vurdering finner retten at straffen passende kan settes til fengsel i 21 dager", står det i dommen.

Med tanke på at 19-åringen står uten formue og inntekt, og det faktum at han erkjente straffskyld, kom retten frem til at han ikke skulle idømmes saksomkostninger.