I karttjenesten som du finner lenke til i artikkelen, kan du følge skipene på ferden mot Tromsø.

MANDAL: — Så langt har det gått greit, sier Stig Solheim i Veolia Transport Nord til fvn.no.

Egentlig skulle skipene «MS Fløifjell» og «MS Kistefjell» ha startet reisen tirsdag, og så ble det utsatt til torsdag. På grunn av vanskelige værforhold startet ikke båtene før søndag morgen klokken 07. — Det ble bestemt etter et «krigsråd» klokken 06, sier Solheim.

Han har ikke fått beskjed om avvik så langt.

— Det er gode nyheter. Jeg har sagt at dersom det er de minste tegn til noe unormalt, må de ringe meg, sier Solheim klokken 14.30. Da hadde de to skipene, som seiler i «kolonne», akkurat passert Bergen. Du kan følge båtene her (kartet er noe ustabilt på grunn av dekning)

I kveld skal båtene etter planen legge til i Måløy. Mandag morgen går turen videre mot Sandnessjøen.

— Der skal vi ha en presentasjon for våre egne mannskaper. Det blir nok en kort visitas siden de kommer om kvelden og skal videre igjen om morgenen, sier Solheim.

Planen videre er ankomst i Harstad tirsdag ettermiddag. Deretter er det Tromsø Havn som står for tur onsdag ettermiddag, der de to skipene skal settes i passasjertrafikk mellom Harstad og Tromsø.

I april i fjor havarerte en av de to andre hurtigbåtene Båtservice leverer til Veolia; «MS Sollifjell», under sin jomfrutur mot Tromsø. Båten ble liggende ved Bud i Romsdal da skadene ble oppdaget.

- Hvordan preger havariet denne turen?

— Ikke noe spesielt. Mindre og litt større havarier skjer en gang i blant, svarer Stig Solheim.

Se også: Følg skipstrafikken utenfor Sørlandet live