KRISTIANSAND: Den 22 år gamle mannen fra Kristiansand vandret omkring i Sørlandsparken søkkvåt i regnværet om morgenen oktobersøndagen i fjor og ville låne en telefon. Han så en bil ved Elkjøp, og gikk bort dit. Da oppdaget han at 34-åringen satt i bilen med finlandshette, og med pistol i hånden. 22-åringen ble kommandert inn i bilen, og sammen med vekteren ble de kjørt til Lillesand og senere sluppet fri.

En tid før de ble sluppet fri ble 22-åringen påsatt håndjern av den nye sjåføren, en 54 år gammel mann fra Søgne. I retten i går ble det fortalt av den ene av de to tiltalte, en 35 år gammel kvinne fra Fevik, at 54-åringen er et fremtredende medlem av Hells Angels.

Etter at de to gislene var kjørt til Lillesand i vekterens bil, ble bilen overtatt av 54-åringen. Denne sjåføren kjente 22-åringen. Han ble oppringt samme kveld av den nye sjåføren og ble bedt om ikke å si noe til politiet. Sjåføren er også siktet i saken. Straffesaken mot ham kommer opp senere.

Selv opplevde 22-åringen kidnappingen som traumatisk og som har gitt ham negative opplevelser både der og da, og i ettertid.

– Jeg har aldri opplevd noe slikt med våpentrusler, selv om jeg var i narkomiljøet i sin tid, sa 22-åringen.