KRISTIANSAND: – Det er en stor «event». Det er ikke hver dag det er bryllup, sier Anja Haug Tronrud (24) og dekker til bordet med det som er en sen frokost idet kongekortesjen ruller i uendelige rekker på tv-skjermen bak henne.

Sammen med Joke Verwaard (23), startet de to UiA-studentene dagen med en real frokost bestående av blant annet ett treetasjes fat dandert med sjokolade, honningmelon, jordbær og rosa drops.

Det er heller ikke hver dag det nærmer seg eksamen, men de to jentene har full tiltro til at de skal klare å sjonglere mellom bryllup og eksamensoppgave under tv-sendingen.

– Vi skal følge med litt og lese litt, sier Verwaard og gløtter mot flatskjermen.

Sola treffer tv-skjermen gjennom vinduene, men jentene har visst ingen interesse av å heller sitte ute.

– Nei, det er en fin måte å starte dagen sin på dette, sier Haug Tronrud og sikter til frokostbordet. Underholdningen på tv ser hun på som en bonus.

– Eksamensrelatert

Verwaard på sin side benytter den forestående eksamensoppgaven til å studere det engelske bryllupet med god samvittighet. Hun mener den fint kan knyttes opp mot eksamensoppgaven som skal leveres om et par uker.

– Det handler jo om å skape samhold i en by, så sånn sett er det eksamensrelatert, sier Verwaard.

Hun tar master i samfunnskommunikasjon på UiA sammen med Haug Tronrud. Verwaard trekker fram en av pensumbøkene for å vise relevansen til undertegnende.

Spent på kjolen

Boken blir imidlertid raskt lagt til side idet den kommende prinsessen gjør sin entré på tv-skjermen.

– Oi, det blir spennende å se kjolen, sier Verwaard og lener seg fremover.

Hun går selv med gifteplaner neste sommer og er mer enn åpen for tips og ideer.

– Det er jo veldig staselige kjoler for eksempel, sier Verwaard og studerer blomsterbuketten. Hun hadde ikke hatt noe imot å ha bestilt tre kjoler, slik den engelske prinsessen har gjort til sitt bryllup.

– Må få med seg

– Hvorfor er det så stor interesse rundt kongelige bryllup, tror dere?

– Det er jo veldig hausset opp i media, så en føler nesten at en ikke kan gå glipp av det, svarer Haug Tronrud.

På spørsmål om de bruker å ta til tårene under kongelige bryllup svarer Haug Tronrud med å sette juicen i vrangstrupen. Ikke det, altså.

Og skal man tro studentene er det også første gang de benker seg foran tv-en for å følge et bryllup. Det er før Haug Tronrud kaster kortene på bordet og moderer svaret sitt.

– Eller jeg så jo Mette-Marit også, sier hun og trekker på det:

– Og Victoria, men nå høres det jo ut som om jeg er blodfan, ler hun og forsyner seg av det pene fatet.

– Hvordan smakte jordbærene?

– De var litt sure, kommer det kontant fra begge to.