LYNGDAL: Politiet fikk melding om velten klokken 19.30. — En lastebil har veltet på E 39. Akkurat hva som har skjedd vet jeg ikke, men ingen personer kom til skade, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Veien ble først åpnet igjen klokken 23.08. — Da fikk vi beskjed om at vogntoget var på rett kjøl, sier operasjonsleder Bård Austad tirsdag morgen.

E 39: Deler av lastebilen befant seg i veibanen. Det var manuell dirigering på stedet i kveld. FOTO: Jan Ivar Rafoss. Foto: Jan Ivar Rafoss

Lunds tivoli

Mirjam Sirnes kom kjørende forbi stedet like etter velten.

— Selve førerhuset virket ok, mens hengeren lå delvis inne på en rasteplass, sier hun.

Lastebilen tilhører Lunds tivoli. Daglig leder, Aasmund Lund, var selv på stedet. Han bekreftet at ingen kom til skade i velten.

— Akkurat hva som skjedde er litt tidlig å si, men det kan virke som om det ene hjulet har kommet på utsiden av asfalten og så har den gitt etter, sa Lund kort tid etter uhellet.

Mobilkran

Lastebilen ligger delvis inne på en rasteplass, og delvis ute i veibanen.

— Vi trenger en mobilkran for å få løftet den til siden og ut av veien. Vi har varslet både politiet og Viking, fortalte han.

I mellomtiden dirigerte ansatte ved tivolivet trafikken på stedet.

— Det har ikke ført til noen trafikale problemer foreløpig, sa Lund.

Ifølge Hans Petter Osaland har det ikke vært mye trafikk på strekningen i kveld, og derfor har det heller ikke vært snakk om at uhellet har ført til køer.

FOTO: Jan Ivar Rafoss Foto: Jan Ivar Rafoss