Se videointervju med ministeren i vinduet over.

OSLO: — Det er selvsagt en krevende avgjørelse dette her, når det er så ulike syn, fortalte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa til fvn.no etter at hun hadde vært i møtet med bommotstanderne fra Sørlandet tirsdag.

Ordførerne Arne Thomassen (Lillesand), Per Sigurd Sørensen (Kristiansand) og Arild Espegren (Birkenes) troppet i dag opp i regjeringsbygget for å møte statsråden. Med seg til møtet hadde også ordførerne Kristen Steindal fra Senterpartiet i Lillesand og politisk rådgiver Line Lillebø Osfoss i NAF.

Tydelig budskap

I løpet av det timelange møtet skulle de fem prøve å overbevise Kleppa om at et nytt innkrevningspunkt på E 18 i Lillesand er feil avgjørelse.

— Det var et trivelig møte. Det er ryddige folk å forholde seg til og de hadde et klart budskap de ville formidle, uttaler Kleppa.

Delegasjonen fra Sørlandet hadde forberedt en presentasjon med argumenter mot ny bomstasjon og var svært fornøyd i etterkant.

— Jeg tror vi fikk frem budskapet vårt på en klar og tydelig måte, og de var veldig forståelsesfulle i forhold til de problemstillingene vi tok opp, sier kristiansandsordfører Sørensen (H).

Ingen signaler

Bommotstanderne fikk likevel ikke noen signaler fra departementet om hva de ville bestemme seg for.

— I denne fasen er dette bare lyttemøter. Jeg vil høre på begge siders argumenter i denne saken før jeg tar en avgjørelse, sier statsråden.

- Blir det godt å få denne saken ut av verden?

— Ja, det gjør det. Jeg er glad hver gang jeg får en sak videre, sier Kleppa.

Forrige uke hadde statsråden et tilsvarende møte med bomforkjemper og fylkesvaraordfører Laila Øygarden fra Aust-Agder.

Lillesandsordfører Arne Thomassen hilser på samferdselsminister Magnhild Meltveit Klappa. (Foto: Hans Jacob Brekke) Foto: Hans Jacob Brekke