VINTERLANDSKAP: Slik så det ut før onsdagens kraftige snøfall. Hovden i flott vinterdrakt. Ranghild Bjåen sier det er flotte skiforhold.

— Kraftig snøvær onsdag formiddag og kraftig vind på ettermiddagen. Bare onsdag fikk vi mellom 20 og 30 centimeter. Jeg kom meg aldri til jobb på Hovden videregående en gang. Men sånn er det av og til her inne, sier Ragnhild Bjåen ved Bjåen Fjellstove.

Sjeldent mye

Onsdag var det kolonnekjøring mellom Hovden og Haukeli store deler av dagen - for tredje gang i år.

— Min far, og han kan det, sier det er veldig lenge siden vi har hatt så mye snø før jul. Vi har rundt 80 centimeter nå, sier Ragnhild Bjåen.

Hun har allerede hatt seg noen fine turer innover viddene, og forteller om flott skiføre. - I dag var det fælt kav, men når vinden løyer blir det fint.

Kaldt og pent

Og det gjør den. Vakthavende Børje Johansen ved Meteorologisk Institutt varsler drømmehelg i fjellheimen på Agder.

— Vi får kaldt vær i helgen med lettskyet, pent vær pg sol. På Hovden kan det bli minus 20 - og gnistrende vintervær. Ved kysten kommer temperaturen ned i noe under null, forteller han.

Johanson sier det er godt med snø over store deler av fjelltråktene på Sørlandet nå. Over 500 meter mener han det er ganske mye snø.

Det bekreftes av Frode Buen på Rygnestad i Valle.

— Her på Rygnestad måtte jeg brøyte onsdag, og vi hadde skiføre fra før. Mulig jeg har en 30 centimeter utenfor. Nede i Valle regnet det. Litt snø ligger der også. Jeg var oppe på Hovden en tur, der var det ordentlig renneføyke, forteller han.

På Hovden Skisenters hjemmesider reklameres det med 85 centimeter snø onsdag kveld. Bortelid melder om 65 centimeter snø, mens det meldes drøyt 60 centimeter i Sirdal.