KRISTIANSAND: I august i fjor knivstakk han en bekjent i hodet, slik at kompisen ble påført et 15 centimeter langt knivstikk i panna. I et forsøk på å avverge knivstikkingen, ble kompisen knivstukket i fingeren.

Denne skaden er så omfattende at kompisen måtte slutte i arbeidet som fisker.

Årsaken til knivstikkingen var uoverenstemmelser om kjøp og salg av et parti hasj. Den domfelte 18-åringen mente at han hadde fått for lite stoff av kompisen, og at han derfor hadde et mellomværende på mellom 50 og 100 kroner.

Den andre knivstikkingen skjedde i Markensgate i Kristiansand ved Slottet lørdag 16. april i år. Da hadde en stor gjeng ungdommer hatt fest i Baneheia.

Det hadde vært slossing og bråk mellom en gjeng fra Kristiansand og en gjeng fra Vennesla.

De to gjengene hadde hatt flere uoverenstemmelser denne kvelden, som endte med slossing i Markensgate. Da trakk den tiltalte 18-åringen kniv mot en jevnaldrende fra Vennesla. Det ble også avfyrt skudd med en startpistol i området.

En snau time senere kom tiltalte i klammeri med en annen venndøl, som hadde slått til tiltalte i Baneheia. Tiltalte slo tilbake bokstavelig talt.

Både under knivstikkingen som følge av krangelen om hasj og oppgjøret i Markensgate, var alle de involverte ruset på alkohol og narkotika.

Den tiltalte 18-åringen har hatt en vanskelig oppvekst. Han har hatt en noe bedret livssituasjon etter at han flyttet til sine besteforeldre, men har også begått straffbare forhold etter episodene i april i år.

Nå er den domfelte kommet i arbeid som lærling, og er lovet jobb dersom ikke soningstiden blir for lang. Retten har funnet det formålstjenlig å gi 18-åringen en deldom. Det betyr at halvparten av fengselsstraffen på tre år og tre måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år. Ved straffeutmålingen er en tidligere betinget som inkludert, fordi nye straffbare forhold ble begått i prøvetiden.