KRISTIANSAND: Kabinansatte og passasjerer klarte å overmanne mannen. Nå er 62-åringen fra Grimstad dømt til å betale 18.000 kroner i bot.

Det var tirsdag 9. mars at mannen entret flyet i København for å reise til Kristiansand. Mannen var beruset, og kabinpersonalet var i tvil om de skulle la mannen få bli med på flyet. Men fordi mannen satte seg rolig og sovnet, lot de han bli med.

Midt under flyturen våknet mannen, og han sa selv i retten at han fikk panikk og følte at han ikke fikk puste. Han reiste seg så opp og gikk mot nødutgangen. En kabinansatte ba ham sette seg ned i sitt eget sete, men dette hjalp ikke.

Grimstadmannen veivet med armene, og dyttet flyvertinnen for å komme fordi henne. Andre passasjerer grep inn og fikk plassert mannen i setet igjen.

Da flyet skulle lande, og alle hadde festet setebeltene, reiste han seg igjen. Nok en gang måtte flere andre passasjerer ta hånd om den berusede passasjerer.

Kapteinen varslet politiet i Kristiansand. Etter landingen var det flyplassansatte som holdt vakt over mannen inntil politiet kom og hentet ham. Da ble han satt i arresten. Nå er han altså dømt til 18.000 i bot for brudd på luftfartsloven.