KRISTIANSAND: I april fortalte fvn.no at Sørlandet sykehus ikke ville politianmelde en ansatt som ble tatt i journalsnoking. Kvinnen skal ha skaffet seg innsyn i flere journaler opptil 400 ganger til sammen, uten å ha begrunnelse for det.

Arbeidsforholdet ble avsluttet, men lovbruddet fikk ingen rettslige følger for kvinnen.

— Alvorlig sak

Nå har imidlertid Demokratene anmeldt saken. Sammen med generalsekretær Kjell Arne Sellæg overleverte Vidar Kleppe et tosiders skriv til politivakta.

— Det er første gang Demokratene leverer en politianmeldelse, men vi synes dette er en såpass alvorlig sak at den må vurderes av politiet. Dette handler om personvern, sier Kleppe til fvn.no.

- Må få konsekvenser

Ifølge Kleppe har partiet fått henvendelser fra flere personer som er misfornøyd med sykehusets håndtering av saken. Han mener slike saker må få konsekvenser.

— Dette er klare brudd på loven, og det må få konsekvenser. Jeg synes det er forkastelig at det er pasientene som blir skadelidende, uten at sykehuset blir stilt til ansvar, sier Kleppe.

Tjenesteforsømmelse

Demokratene har anmeldt sykehuset for tjenesteforsømmelse og brudd på Helsepersonellovens paragraf 21a.

Administrerende direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus tror ikke anmeldelsen vil føre fram.

— Vi må vurdere den når den kommer oss i hende, men vi kan vanskelig se at det er knyttet noe straffbart til sykehusets håndtering av saken, sier han.