De døde ble funnet like ved Stavanger Turistforeningshytte, Taumevatnhytta, Hytten ligger like ved Taumevatn. Arkivfoto (Stavanger Turistforening.)

STAVANGER/SIRDAL: — Det var en skigåer på tur som fant den første personen i 11-tiden. Han så to staver i snøen, gikk bort dit, og så det lå en person der - delvis dekket av snø, sier politiinspektør Egil Eriksen i Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Få timer seinere kom politiet til vannet i Sirdal, og fant en annen person omkommet, fortsatt liggende i soveposen. Det var ikke satt opp telt på stedet, slik tidligere meldinger tydet på, sier Eriksen.

Mannskaper fra Hovedredningssentralen fant så den tredje omkomne en halvtime seinere.

- De ligger innenfor en radius på 200 meter. Det er en kvinne og en mann. Den siste vet vi ikke kjønnet på, sier Eriksen, og nevner vanskelig samband over satelitt med Sirdal.

Utenlandske skilter

Denne tyskregistrert bilen ble funnet hensatt i området hvor de tre er funnet omkomne. FOTO: Torbhørn Witzøe.

Politiet har antatt at det kan dreie seg om utenlandske personer, trolig europeiske. Dette på grunn av funnet av en parkert bil med utenlandske skilter i området. I følge Eriksen tyder denne på å være en leiebil, og politiet arbeider med å finne ut hvem som har leid den.

Eriksen betrakter letingen som en redningsaksjon på grunn av funnet av de fire ryggsekkene. Frivillige, politi, hunder og et Sea King-helikopter deltar.

— Vi setter alt inn på søket mens det fortsatt er lyst, sier Eriksen.

Bakkesøk

Sea King-helikopteret returnerte til basen på Sola rundt 17.30. — Det var ikke først og fremst været som var en hindring, men helikopteret hadde lite drivstoff. Vi konsentrerer oss nå om ressursene på bakken. Vi er best tjent med å bruke scootere herfra, opplyser Per Fjeld i Hovedredningssentralen.

Det kan imidlertid være aktuelt å sende helikopteret ut igjen hvis aksjonen tilsier det, legger han til.

Stort område

Klokken 18.30 fortalte Fjeld at et 20-tall scooterpatruljer deltar i søket - og leter over et stort område.

Ut i fra hytteboken og at personene hadde tenkt seg til Storevatn og Heibergtunet, tar letemannskapene for seg den strekningen, og leter blant annet på hytter i området.

På kartet er det mellom 6 og 7 kilometer mellom Taumevatn-hytta og Heibergtunet.