KRISTIANSAND: — Han har i avhør erkjent straffskyld og ble i dag fremstilt for fengsling i fire uker, opplyser fungerende leder ved personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Øystein Jørgensen, til fvn.no.

22-åringen er anmeldt av romkamerat og utleier for skadeverk og drapstrusler. Han er i tillegg anmeldt av to bilister for å ha hoppet ut i veien, utført skadeverk på bilene og framsatt trusler.

— I tillegg vil det komme inn anmeldelser fra tre butikker på skadeverk, sier Jørgensen.

Husker lite

Politiet anslår at takseringen på skadene som ble påført matbutikkene kan «være en god del».

22-åringen utførte skadverk og truet betjeningen på både Rema 1000, Coop Extra og Kiwi på Lund før han ble lagt i bakken av politiet utenfor Ica Maxi. Han hadde da også gått løs på to bilister på sin ferd og drapstruet naoen natten før episoden på Lund.

Ifølge Jørgensen husker 22-åringen lite av det som skjedde til tross for at han nå erkjenner straffskyld for det han er anmeldt for.

— Han har lagt seg flat og bedt om hjelp, sier Jørgensen.

- Hva slags hjelp har han bedt om?

— Det vil jeg ikke gå nærmere inn på annet enn at han har bedt om hjelp til å komme seg videre, svarer Jørgensen.

- Beruset

- Har 22-åringen selv sagt noe i avhør om hva han var påvirket av da dette skjedde?

— Nei, han har ikke vært inne på det, men han har i hvert fall vært beruset, sier Jørgensen.

Etter at mannen ble pågrepet foretok politiet ransakelse av mannens hybel. Politiet sier til fvn.no at det ble funnet hvitt pulver, formentlig amfetamin.

Det ble også tatt blodprøver av mannen etter pågripelsen, men ifølge Jørgensen kan politiet ikke vente svar på disse før det har gått to-tre uker.