EVJE OG HORNNES: Det var like etter klokka 10 tirsdag at en bil gikk av veien og endte på taket på riksvei 9, like før Evje sentrum.

En kvinne (24) fra Kristiansand ble kjørt til legevakta for en sjekk. Førerkortet hennes ble beslaglagt på stedet, i samarbeid med jourhavende jurist.

Det ble også tatt blodprøve av 24-åringen.

Mistanke om rus

— Det er ingen grunn til å kjøre av veien akkurat der. Det er en strak strekning, og etter observasjon av kvinnen fra patruljen så har vi mistanke om påvirkning under kjøring, sier jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, Julie Møller Digre.

Straffereaksjonen for kjøring i påvirket tilstand kan være både fengselsstraff og bøter.— På generelt grunnlag kan jeg si at en dom for kjøring i påvirket tilstand kan gi både betinget og ubetinget fengsel sammen med en bot. I tillegg kommer en førerkortreaksjon. 0,5 prosent promille eller mer kan føre til at man mister førerretten i ett år, sier hun.

Rullet rundt

Politiførstebetjent ved Evje og Hornnes lensmannskontor, Vigdis Åsland, sier til Fædrelandsvennen at bilen havnet utenfor veikanten, kjørte ned en skråning og rullet rundt.

— Vi har ikke avhørt henne ennå, men så vidt vi vet var hun den eneste involverte i ulykka. Hun ble ikke hardt skadet, men tatt med på legevakta for en sjekk, sier hun.