LYNGDAL: Ulykken skjedde ved 17-tiden søndag 2. mai i år. 52-åringen skulle hente ektemannen på et busstopp få kilometer fra hjemmet på Åtland i Lyngdal, men ble trafikkoffer ved Skoland i Lyngdal.

LES OGSÅ: Alvorlige bruddskader etter ulykke

– Uaktsom

Statsadvokatene i Agder har nå vurdert saken mot 54-åringen som satt i Volvo XC 70-en som traff Handelands Toyota Corolla.

Det er tatt ut tiltale for brudd på straffelovens paragraf 238, som omfatter uaktsom bruk av bil som medfører betydelig personskade. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil tre år.

Det er også tatt ut tiltale for brudd på vegtrafikklovens paragraf 31. Det betyr at påtalemyndigheten ikke mener at sjåføren var tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom.

Store smerter

Til Fædrelandsvennen fortalte Handeland i juni at hun fortsatt har smerter etter ulykken hvor hun brakk både ryggen og nakken.

– Det er vondt. Jeg har mye smerter. Jeg har også hatt en psykisk reaksjon, som jeg har fått profesjonell hjelp til å takle. Det vanskeligste har vært å se at det livet jeg hadde, er borte, sa hun den gang.

Vil beholde førerkortet

Statsadvokaten mener også at flekkefjæringen bør miste førerkortet i halvannet år.

Saken skal opp for Kristiansand tingrett 24. september i år.