KRISTIANSAND: — Dette er umenneskelig. Helt umenneskelig, sier Arild Wehus.

Han sitter på toppen av den første avsatsen i trappene som snor seg fra sykehuset og oppover mot bymarka. Wehus er løypelegger i Terrengkarusellen og trener i idrettslaget Team Mosjon. Nå prøver han å gi gode råd til de som av en eller annen grunn ville bruke mandag kveld på en ekstra lang motbakke.

— Ta små steg, husk på det, roper han til deltakerne det som blir kalt 1000 trapp-løpet.

Godt humør.

I tillegg til å ta et steg om gangen er det viktig å ha godt humør for å kunne stille i motbakkeløpet.

— Og så får du legge det opp etter din egen form, sier leder i Terrengkarusellen, John Humborstad.

1000 trapp-løpet starter symbolsk nok ved lindrende avdeling bak sykehuset. Så fortsetter løypa opp til brannvakta i Baneheia.

Egentlig startet løpet som en etterligning av Stoltzenkleiven opp i Bergen som samler 1500 deltakere hvert år. Bergenser Trond Andersen brakte ideen til Kristiansand og i begynnelsen var det et løp for de ansatte ved CB.

Nå har Terrengkarusellen overtatt.

— Det er et stykke igjen til dere har 1500?

— Ja, men vi er fornøyde med antall deltakere. Dette er jo et ganske ekstremt løp, sier Humborstad.

Dagens mann.

Det var en viss spredning i feltet når det gjaldt alder. Åge Holgersen (65) startet rolig med en klar taktikk om å ikke brenne alt kruttet i begynnelsen. Vegard Flystveit (14) startet med motsatt strategi.

— Jeg åpnet så hardt jeg kunne og så satset jeg på at det skulle holde så langt som mulig, sier 14-åringen som satset på å ta to steg om gangen opp trappene.

Det holdt hele veien. Flystveit kom til slutt komme i mål som byens yngste og beste motbakkeløper.

MOTBAKKE: Vegard Flystveit (14) er byens beste på å løpe i trapper. I går vant han motbakkeløpet i Baneheia som er en del av Terrengkarusellen. Her passerer han Arild Wehus som gav løperne oppmuntring og gode råd under gårsdagens løp. FOTO: TORSTEIN ØENFOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen
I MÅL: Både sykebil og Røde Kors var på plass under gårsdagens løp. Hverken Pål Uberg eller noen andre deltakere måtte legges inn på sykehuset (i bakgrunnen) etter å ha gjort seg ferdige med trappene. FOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen