LILLESAND: Du har nylig blitt foreslått som KrFs 3. kandidat til stortingslista. Hvordan føles det? – Det er litt sånn at jeg må klype meg selv i armen for å sjekke at det faktisk er sant. At Arendal, Grimstad og resten av Aust-Agder stemmer meg fram er en fantastisk følelse. Jeg har bare vært politisk aktiv siden forrige stortingsvalg, og at partiet har vist meg en slik tillit er noe jeg er veldig takknemmelig for.

Hvorfor valgte du å bli politisk aktiv? – Helt siden jeg var ung har jeg vært engasjert i de svake i samfunnet. Hvis det var noen som ble mobbet på skolen, klarte jeg aldri å gå forbi uten å gjøre noe. Det er det som driver meg, tanken om at jeg kan

FRIVILLIGHET: – Noe av det jeg brenner for, er frivillighet. Det er så mange dyktige personer der ute, sier Ingebjørg Ribe Rudihagen (55) fra Høvåg. Foto: Sara Melissa Frost

være med å hjelpe dem som trenger det mest. Nå var det slik at jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å bli aktiv i KrF, og det så jeg på som en utfordring jeg ønsket å ta tak i. Utfordringer har alltid trigget meg.

Du har også vært utsatt for en alvorlig bilulykke. Hvordan har det påvirket deg? – Jeg har valgt å ta det som en utfordring, og gjøre det beste ut av situasjonen. Det er ikke sånn at alle dager er såkalte plussdager, jeg arbeider redusert og bruker ofte lengre tid på å lese gjennom sakspapirer og lignende arbeid. Det har også vært en bratt læringskurve for meg i det politiske livet. Men jeg er fornøyd, jeg har et godt liv og jeg får arbeide med noe jeg brenner for.

Hva er dine hjertesaker? – Frivillighet er en av tingene som har blitt veldig viktig for meg. Ved å styrke og støtte frivillig arbeid får man mangfoldighet tilbake. Det finnes så mange dyktige personer innen frivillig arbeid, og de er viktige for samfunnet vårt.

Julen nærmer seg. Hva liker du best med høytiden? – Det å ha hele familien samlet er noe jeg verdsetter høyt. Datteren min som studerer i Oslo kommer hjem til Høvåg. Min mor på 87 skal feire med oss, og vi skal ha masse god mat. Juleevangeliet er også en viktig del av min jul.

Hva står på menyen på julaften? – Vel, siden hele familien kommer hjem, vil jeg at alle skal være fornøyde med maten. Så derfor blir det både pinnekjøtt, juletorsk, og en tilleggsrett som ikke er bestemt ennå. Man må gjøre det lille ekstra i julen.

Julebyen Lillesand, hva synes du om den? – Den er helt unik. Jeg er nok en lokal patriot, men det er en fryd å rusle rundt i sentrum og se på alle dekorasjonene. Er man ikke i julestemning, er det bare å ta turen hit.