ARENDAL: Saken om «Bruno fra Nigeria» som svindlet fire personer for 535.000 kroner på nachspiel i Arendal ble en populær sak på landets nettaviser i tidligere i år.

– Nigerianeren la originalseddelen mot et hvitt papir, og gnikket angivelig frem nye sedler, sa advokatfullmektig Øyvind Tvedt til Agderposten i mars.

Lot seg lure

Nachspiel-deltakerne overførte penger og løp i minibanken for å skaffe kontanter som «Bruno» skulle doble. Den sjarmerende «Bruno» hadde festdeltakerne møtt på et av Arendals utesteder tidligere på kvelden.

På Aftenpostens oppfordring har tryllekunstner Rune Johansen forsøkt å kopiere trikset til «Bruno».

— Om det er den nøyaktige metoden som«Bruno» bruker det vet jeg ikke, men jeg har kommet frem til en metode som ville fungert like bra.

Hvordan trikset utføres ser du i videoen over.

Ingen har i ettertid blitt pågrepet i svindelen.

Ville ikke anmelde

— Han som ble lurt ville ikke anmelde det, så denne saken er lagt til henleggelse, sier fungernede seksjonsleder ved Arendal politistasjon Rune Boye.

Politiet har ikke fått inn melding om flere svindelforsøk.

— Vi fikk ikke inn flere anmeldelser, men det er mulig mange synes det var så flaut å bli lurt at de ikke ville anmelde til politiet, forteller Boye.

Fant trylleutstyr

Saken ble etterforsket og på hotellrommet i Grimstad, hvor den mistenkte skal ha overnattet, ble det gjort interessante funn.

— Vi tok beslag i trylleutstyr som fikk det til å se ut som pengene ynglet, sier Boye.

Tryllekunstner Johansen flirer litt av hvor lettlurte enkelte kan være og har følgende oppfordring til folk:

- Hvis du hører en historie som er for god til å være sann, så er den antagelig det.